Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 05:22
UPD:05:29

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των ασιατικών μεταλλουργιών και των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και την ανακοίνωση της Tokyo Electron Ltd. ότι οι παραγγελίες της αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton Ltd. σημείωσαν άνοδο 1,3% καθώς οι τιμές του χαλκού και του πετρελαίου αυξήθηκαν στη Νέα Υόρκη. Οι μετοχές της Tokyo Electron, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών στον κόσμο, έκαναν άλμα 3,8% μετά την ανακοίνωσή της ότι οι παραγγελίες της σχεδόν διπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο. Οι μετοχές της Korea Electric Power Corp. υποχώρησαν 1,7% εν μέσω ανησυχιών ότι το κόστος της ενεργείας θα αυξηθεί.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στις 100,57 μονάδες στις 10:42 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου ο ίδιος αριθμός μετοχών που κινήθηκαν ανοδικά, κινήθηκαν και πτωτικά. Αυτήν την εβδομάδα ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 2,2% καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής υποχώρησαν και οι ανησυχίες για την προοπτική των εταιρικών κερδών αυξήθηκαν.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 9.296,01 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,3%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,6%, παρά το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα