ΠΑΣΟΚ: «Ο τόπος δεν κυβερνιέται, η οικονομία βουλιάζει»

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 14:29

«Μόνη διέξοδο αποτελεί η αλλαγή κυβέρνησης, για να αλλάξει ο τόπος πολιτική», παρατήρησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΟΙΟ

«Ο τόπος δεν κυβερνιέται, η οικονομία βουλιάζει. Αυτή την πραγματικότητα, δεν μπορεί, όσο κι αν προσπαθεί, να την κρύψει ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε:

«Κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Καραμανλής προτίμησε για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι τη διεθνή οικονομική κρίση. Προτίμησε να μην αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του και να μην πει την αλήθεια:

Ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που κατατέθηκε πριν λίγους μήνες στην Ε.Ε., έχει εκτροχιαστεί.

Ότι ήδη, για το α’ 5μηνο του 2009, το ταμειακό έλλειμμα έχει υπερδιπλασιαστεί από πέρυσι, και ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για όλο το έτος θα προσεγγίσει το 8% του ΑΕΠ.

Ότι το μεγάλο φαγοπότι στα Υπουργεία, στα Νοσοκομεία, στα ΝΠΔΔ, συνεχίζεται, με τις δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού, να εκτοξεύονται περίπου κατά 16% το α’ εξάμηνο, ενώ είχαν προϋπολογιστεί στο 9%.

Ότι οι κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ 2007-2013 μοιράζονται χωρίς κριτήρια στο βωμό ρουσφετολογικών, πελατειακών διευθετήσεων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Ότι μόνο με τα τελευταία φορομπηχτικά μέτρα, οι ετήσιες επιβαρύνσεις ξεκινούν από 86 ευρώ για τον νέο της γενιάς των 700 ευρώ, και φτάνουν τα 402 ευρώ για ένα ζευγάρι συνταξιούχων, τα 655 ευρώ για μια μικρομεσαία εισοδηματικά οικογένεια και τα 976 ευρώ για μια οικογένεια της μεσαίας τάξης.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα