ΕΤΕπ: Συνεργασία με κυπριακές τράπεζες για στήριξη ΜμΕ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 17:33
UPD:17:40

Συνεργασία με τις τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η συνεργασία αφορά τρεις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις, ύψους 228 εκατ. ευρώ, τις οποίες η ΕΤΕπ υπέγραψε με την Τράπεζα Κύπρου, την Marfin Laiki Bank και την Ελληνική Τράπεζα.

Από πλευράς τους, οι τρεις τράπεζες θα συνεισφέρουν επιπλέον το ισόποσο των κεφαλαίων αυτών, από ιδίους πόρους.

Οι τρεις τράπεζες εταίροι της ΕΤΕπ, οι οποίες είναι μεταξύ των κορυφαίων κυπριακών τραπεζών και διαθέτουν εκτεταμένα δίκτυα καταστημάτων και σημαντικά χαρτοφυλάκια ΜΜΕ στη χώρα, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τις συμβάσεις, 120 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Τράπεζα Κύπρου, 50 εκατ. ευρώ στην Marfin Laiki Bank και 58 εκατ. ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας, των εμπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού στην Κύπρο. Μέσω των χρηματοδοτικών διευκολύνσεων που υπεγράφησαν με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται και ελληνικές ΜΜΕ.

Όσον αφορά τη Marfin, στα τέλη Μαΐου είχε υπογράψει με την ΕΤΕπ, μέσω της MARFIN EGNATIA Τράπεζας στην Ελλάδα, μια χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 80 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές ΜΜΕ.

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια δημόσιας τελετής, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χαρίλαου Σταυράκη, και περίπου 150 επιχειρηματιών, από τον κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, τον κ. Βάσο Σιαρλή, Γενικό Διευθυντή Συγκροτήματος Ανάπτυξης Τραπεζικών Εργασιών Κύπρου, Τράπεζας Κύπρου, τον κ. Ευθύμιο Μπουλούτα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μarfin Laiki Bank, και τον κ. Μάκη Κεραυνό, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα