Κάτω από τα 60 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 10:19

Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για τον ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις 09:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 83 σεντς, ή 1,4%, στα 59,06 δολάρια το βαρέλι. Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 59,77 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 75 σεντς, ή 1,2%.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν κατά 11%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τα τέλη Ιανουαρίου.

«Οι οικονομικές ανησυχίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τις τιμές πετρελαίου. Το ράλι που είδαμε τον προηγούμενο μήνα ήταν σαφώς υπερβολικό», τονίζει αναλυτής της MF Global Singapore Pte Ltd.

«Πιστεύουμε ότι οι τιμές πετρελαίου θα υποστούν μια περαιτέρω διόρθωση και θα υποχωρήσουν στα 55 δολάρια περίπου, προτού ανακάμψουν, όταν επιστρέψει στην αγορά η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία», σημειώνει.

Το νέο κύμα ρευστοποιήσεων πυροδότησε μια σειρά αποθαρρυντικών στοιχείων ανά τον κόσμο, τα οποία έδειξαν πως μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν έχουν εισέλθει ακόμη σε τροχιά ανάκαμψης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα