Αλ. Ντάρλινγκ: Χρειάζονται παγκόσμιοι κανόνες στο τραπεζικό σύστημα

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 16:55

Παγκόσμιοι κανόνες χρειάζεται το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα κρίση και να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ¶λιστερ Ντάρλινγκ μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμιθι Γκάιτνερ.

«Έχουμε κάνει ουσιαστική πρόοδο στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και στη λήψη μέτρων για σταθεροποίηση της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

«Είναι σαφές ότι δεδομένου του παγκόσμιου χαρακτήρα του, ο τραπεζικός κλάδος πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμιους όρους. Είναι σαφές, επίσης, ότι για την επίλυση πολλών προβλημάτων χρειάζεται διεθνής συνεργασία», τόνισε ο Ντάρλινγκ.

Κατά τη γνώμη του «η πρόοδος αυτή θα έχει συντελεστεί» έως τη συνάντηση των ηγετών του G20 στις 4-5 Σεπτεμβρίου στο Πίτσμπουργκ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δήλωσε, επίσης, ότι προσδοκά επιστροφή της βρετανικής οικονομίας σε ανοδική τροχιά έως τα τέλη του 2009, παρότι παραμονεύει ο κίνδυνος ανόδου στις τιμές των εμπορευμάτων και στασιμότητας του παγκόσμιου εμπορίου.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα