Αύξηση της ανεργίας για μερικούς μήνες αναμένει ο Ομπάμα

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 19:04
UPD:21:48

Ανοδικά πιστεύει ο Αμερικανός πρόεδρος πως θα συνεχίσει να κινείται η ανεργία για μερικούς μήνες.

«Πιθανώς να συνεχίσουμε να βλέπουμε την ανεργία να αυξάνεται για μερικούς μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Γιαν Πετερ Μπαλκενέντε.

Αναφερόμενος στις χρηματαγορές, σημείωσε πως υπήρξε κάποια σταθεροποίηση «και αυτό είναι καλό, διότι αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να δανειστούν και οι τράπεζες αρχίζουν να δανείζουν ξανά».

Πρόσθεσε δε: «Αυτό που επίσης είδαμε είναι ότι από ιστορική άποψη ακόμη και αν αρχίσεις να κινείσαι προς την ανάκαμψη, η θετική ανάπτυξη καθυστερεί για κάποιο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, προσκάλεσε την Ολλανδία να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο της G8 στο Πίτσμπουργκ το Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός διαθέτει τις γνώσεις για τη σύνοδο των ηγετών.

«Πιστεύουμε ότι η Ολλανδία δεν είναι απλώς μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αλλά και η πιο ενεργή διεθνώς, ενώ και ο πρωθυπουργός έχει ειδική γνώση και εμπειρία στη συνεργασία με τους ηγέτες του κόσμου», δήλωσε ο Ομπάμα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το «σημαντικό ρόλο» του ολλανδικού στρατού στο Αφγανιστάν, την κλιματική αλλαγή καθώς και την ευρωπαϊκή βοήθεια στο κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ολλανδία δε θα γυρίσει την πλάτη της στους Αφγανούς. «Πρέπει να έχουμε το αίσθημα της ευθύνης. Αν υπάρχουν ανάγκες θα εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα», πρόσθεσε ο Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, αναφερόμενος στην πρόταση Ομπάμα για παραμονή των ολλανδικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μετά από το καλοκαίρι του 2010.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα