Σταθεροποιητικές τάσεις

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 00:01

Τα εντυπωσιακά κέρδη, που εμφάνισε η Goldman Sachs το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και ελπιδοφόρα μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη και των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, διατήρησαν αυξημένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 0,85%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είχε άνοδο 1,26%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 τερμάτισε με κέρδη 0,98%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1% στις 838,61 μονάδες, με τους τίτλους των τραπεζών να ηγούνται της ανόδου.

Στη Wall Street, μετά το ράλι της Δευτέρας, επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του κλάδου ενέργειας, χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου.

Αξιόλογη άνοδο είχαν επίσης μεγάλες αλυσίδες λιανικής και κατασκευάστριες καταναλωτικών αγαθών, όπως οι Home Depot και Whirlpool. Θετικό ήταν το κλίμα νωρίτερα και στην Ασία, με το Nikkei στο Tόκιο να ενισχύεται 2,34%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το γιεν δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, καθώς η ευφορία στις αγορές άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για περισσότερο ρίσκο και μεγαλύτερες αποδόσεις. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα