Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 08:19
UPD:09:55

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αρνητικές προβλέψεις από το 85% των επιχειρήσεων. "Γκρίζο" το επόμενο δωδεκάμηνο εκτιμά έρευνα του ΙΟΒΕ".

Η «Ν» τονίζει ότι "συμπίεση περιθωρίων και κερδών καθώς και μείωση τζίρου, αναμένει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων για το επόμενο 12μηνο, ως αποτέλεσμα της κρίσης".

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιδείνωση της κατάστασης εκτιμά το 85% των εταιριών. Οι επιπτώσεις της κρίσης θα συνεχιστούν το επόμενο 12μηνο, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα δύσκολα για τις ελληνικές επιχειρήσεις έπονται. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα έρευνας σε δείγμα 587 εταιριών, που διενήργησε το ΙΟΒΕ σε συνεργασία με την εταιρία McKinsey για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και τις προοπτικές για το επόμενο διάστημα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εθνική ανάσα" στο Χ.Α. Οδήγησε σε άνοδο 3,12% την αγορά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας πρωτοστάτησε στη σημαντική άνοδο του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών χθες. Το γενικευμένο τραπεζικό ράλι ξεκίνησε με τα καλά νέα από τις ΗΠΑ, καθώς η Goldman Sachs ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα κέρδη β' τριμήνου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα χειρότερα δεν πέρασαν λένε 9 στις 10 επιχειρήσεις. Έντονη απαισιοδοξία για το επόμενο 12μηνο καταγράφει έρευνα του ΙΟΒΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα δύσκολα στην ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν έχουν περάσει, αλλά σχεδόν 9 στις 10 επιχειρήσεις περιμένουν περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών το επόμενο 12μηνο".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα