Υπεράνω της κρίσης η φιλανθρωπία

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 14:00
UPD:14:06

Μπορεί η διεθνής ύφεση να έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις οικονομίες γενικά –και στα πορτοφόλια μας ειδικά– αλλά δεν κατάφερε να κάμψει το φιλανθρωπικό αίσθημα, παρατηρεί ο Economist.

Πολλοί πλούσιοι, μάλιστα, έχουν αυξήσει στις φιλανθρωπικές τους εισφορές μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Barclays Wealth.

Μεταξύ των 500 Βρετανών και Αμερικάνων ιδιωτών που έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια προς επένδυση, μόνο η εκπαίδευση φαίνεται να ξεπερνά την φιλανθρωπία στις προτεραιότητες των κροίσων.

Σε ποσοστό μόλις 28%, οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι δωρίζουν λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με 18 μήνες νωρίτερα, ενώ το 26% δηλώνει ότι έχει αυξήσει τα χρήματα που διαθέτει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Παρόμοιες τάσεις επικρατούν και μεταξύ των πλούσιων κληρονόμων από τις δύο χώρες. Αύξηση παρατηρήθηκε, ωστόσο, στις δωρεές των επιχειρηματιών, οι οποίοι αναφέρουν αύξηση σε ποσοστό 31%, ενώ μόλις το 17% αυτών δήλωσαν ότι έχουν περιορίσει τις φιλανθρωπικές τους εισφορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα