Η Βουλή θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 20:26
UPD:22:13

Η Βουλή θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα επαγγελματικά ταμεία των βουλευτών, οι οποίοι θα επιλέξουν, παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, να μην εξασκούν το επάγγελμά τους, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η ρύθμιση αυτή επαναφέρει, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, το καθεστώς που ίσχυσε επί μια πενταετία (2003-2008), όταν ήταν σε ισχύ η συνταγματική διάταξη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του αυτή έρχεται ύστερα από την πάροδο ενός έτους από την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, όπου διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών - ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί- έχει επιλέξει να μην ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα και να ασχολείται μόνο με τα βουλευτικά του καθήκοντα.

«Έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Πρότεινα και έρχεται αυτή η διάταξη, κατά τρόπο ευθύ, να συζητηθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Πιστεύω ότι είναι σωστή διάταξη και δίκαια ρύθμιση ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, βουλευτές, έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου», αναφέρει ο κ. Σιούφας.

Η ρύθμιση θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2008.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα