Οφέλη για την αγορά πληροφορικής από τη διάθεση των Windows 7

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 13:36

Θετικές επιπτώσεις για το σύνολο της αγοράς πληροφορικής παγκοσμίως αναμένεται να επιφέρει η επικείμενη κυκλοφορία των Windows 7, σύμφωνα με έρευνα της IDC, τα σημαντικότερα στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών (World Wide Partner Conference) της Microsoft.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πωλήσεις σε λογισμικό Windows 7 εκτιμάται πως θα αυξηθούν από 40 εκατ. τεμάχια το 2009, σε 177 εκατ. το 2010 – για να φτάσουν τα 272 εκατ. το 2013.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 177 εκατ. τεμάχια αντιπροσωπεύουν το 1% των επενδύσεων που θα γίνουν στο σύνολο των προϊόντων πληροφορικής και λιγότερο από το 5% των επενδύσεων σε προϊόντα λογισμικού. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, τα Windows 7 θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία εσόδων σε κατασκευαστές, εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, παροχής υπηρεσιών, καθώς επίσης και στο κανάλι και τους διανομείς προϊόντων της Microsoft παγκοσμίως.

Ένα από τα κρισιμότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι, για κάθε $1 εσόδων της Microsoft, το οποίο θα προέρχεται από την πώληση Windows 7, τα έσοδα των εταιρειών του οικοσυστήματος της θα φτάνουν τα $18.52. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται πως οι κατασκευαστές θα λαμβάνουν $10, $4.50 οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, ενώ για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών οι απολαβές θα ανέρχονται στα $4.

Επιπλέον, το σύνολο του κύκλου εργασιών του οικοσυστήματος υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα $320 δισ. για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Εκτιμάται, εξάλλου, ότι ,μέχρι το τέλος του 2010, περισσότερα από 7 εκατ. στελέχη παγκοσμίως θα χρησιμοποιούν Windows 7, είτε σε εταιρείες πληροφορικής, είτε σε εταιρίες που βασίζονται στη χρήση πληροφοριακών συστημάτων για τις διεργασίες τους. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 20% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού εντός της αγοράς πληροφορικής.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη διάθεση των Windows 7, αξιοσημείωτη θα είναι και η αύξηση της απασχόλησης στο σύνολο της αγοράς πληροφορικής, η οποία προβλέπεται να διευρυνθεί κατά 300.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 30% της αύξησης της παγκόσμιας αγοράς ΙΤ για το 2010, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της διάθεσης των Windows 7.

Η έρευνα αποφαίνεται επίσης πως ένα ποσοστό μικρότερο του 1% των παγκόσμιων επενδύσεων εντός της αγοράς πληροφορικής θα συμβάλει αποφασιστικά προς τη δημιουργία 20% νέων θέσεων εργασίας από τα τέλη του 2009 καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα