Nissan: Εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Βρετανία και Πορτογαλία

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009 15:19
REUTERS/JOHN STILLWELL/POOL

Περισσότερα από 320 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει η Nissan για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βρετανία, μετά την εξασφάλιση της κρατικής αρωγής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προβεί στη δημιουργία εργοστασίων στη Βρετανία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο των σχεδίων για κατασκευή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η επένδυσή της στη Βρετανία θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πέντε ετών και θα ενισχυθεί με δωρεές και δάνεια του βρετανικού κράτους.

«Οι δύο κυβερνήσεις [Βρετανία και Πορτογαλία] έχουν προσφερθεί να διευρύνουν την οικονομική και άλλη βοήθειά τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η Nissan θα κατασκευάσει τα εργοστάσιά της στο έδαφός τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι μένει να προσδιοριστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες όσον αφορά στις δωρεές και συμπλήρωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για να προσδιοριστεί ο τόπος ανέγερσης του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η επένδυση θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 350 νέων θέσεων εργασίας και θα διασφαλίσει τη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων στην αλυσίδα προμηθειών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα