CIT: Συμφωνία για έκτακτη χρηματοδότηση τριών δισ. δολ.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 06:57
UPD:09:02

Συμφωνία για επείγουσα χρηματοδότηση ύψους 3 δισ. δολ. στη CIT Group Inc. έκλεισαν οι κάτοχοι ομολόγων, δίνοντας χρόνο στην αμερικανική τράπεζα να αναζητήσει σχέδιο διάσωσης και να αποφύγει την πτώχευση.

Η CIT, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Τζέφρι Πικ, θα λάβει δάνειο 3 δισ. δολ. διάρκειας 2,5 ετών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα 2 δισ. δολ. από το δάνειο θα ληφθούν άμεσα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί σε 10 ημέρες.

Οι κάτοχοι ομολόγων της εταιρείας ανέλαβαν δράση μετά την άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να παράσχει δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης στην εταιρεία, η οποία εμφάνισε ζημίες 3 δισ. δολ. τα τελευταία οκτώ τρίμηνα. Η CIT διαθέτει ομόλογα 1 δισ. δολ. που λήγουν στις 17 Αυγούστου και ζητά από τους επενδυτές να τα ανταλλάξουν προς 82,5 σεντς.

Οι μετοχές της CIT, της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης ανεξάρτητης χρηματοοικονομικής εταιρείας των ΗΠΑ, είχαν αξία μεγαλύτερη των 61 δολ. η μία τον Φεβρουάριο του 2007 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τότε υποχώρησαν κάτω από τα 2 δολάρια.

Σήμερα, τα ομόλογα της CIT που λήγουν τον επόμενο μήνα σημείωσαν άνοδο 17 σεντς, φθάνοντας στα 87,5 σεντς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Financial Industry Regulatory Authority. Το ομόλογο υποχώρησε έως τα 63 σεντς στις 16 Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τη χρηματοδότηση της CIT διαχειρίζεται η Barclays Capital.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα