Deutsche Bank: Δύο απολύσεις για υπόθεση κατασκοπείας

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 11:45
UPD:12:55

Στην απόλυση δύο ανώτατων διοικητικών στελεχών της προχώρησε η Deutsche Bank, έπειτα από εσωτερική έρευνα σχετικά με το αν η εταιρεία παρακολουθούσε κρυφά ένα μέλος του δ.σ. και άλλα άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα, οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν η Deutsche Bank ή τα ανώτατα στελέχη της παραβίασαν το αστικό ή το ποινικό δίκαιο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κατασκοπεύοντας μια σειρά ατόμων.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί σε τέσσερα περιστατικά, από το 2001 μέχρι το 2007, κατά τα οποία η Deutsche Bank συνεργάστηκε με εταιρείες οι οποίες παρακολουθούσαν άτομα συνδεόμενα με την τράπεζα.

Σύμφωνα με τη WSJ, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να παρακολουθούνταν είναι το πρώην μέλος του ελεγκτικού συμβουλίου της Deutsche Bank Τζέραλντ Χέρμαν, ο ακτιβιστής μέτοχος Μάικλ Μπόντορφ, ο Γερμανός μεγιστάνας των μίντια Λέο Κιρχ και ο εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας Χέρμαν-Γιόζεφ Λαμπέρτι.

Η τράπεζα αναμένει τα συμπεράσματα της σχετικής έκθεσης των αρχών, η οποία θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Προσχέδια αυτής έχουν ήδη δοθεί στο δ.σ.

Όσον αφορά στα στελέχη που απολύθηκαν, πρόκειται για τον Ραφαέλ Σεντζ, επικεφαλής εταιρικής ασφάλειας της εταιρείας στη Γερμανία, και τον Βόλφραμ Σμιτ, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα