Μπερνάνκι: Η χαλαρή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί για πολύ καιρό

Αρθρο του διοικητή της Fed στη WSJ
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009 15:13

Η Φέντεραλ Ριζέρβ θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, τονίζει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

Η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια, ακόμη κι αν τα πακέτα ρευστότητας παραμένουν μέσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρει ο Μπερνάνκι, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας θα απαιτήσει κατά πάσα πιθανότητα διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής για πολύ καιρό ακόμη.

«Πιθανόν να απαιτηθεί χαλαρή νομισματική πολιτική για πολύ καιρό ακόμη», γράφει ο Μπερνάνκι στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Κάποια στιγμή όμως, καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο ανάκαμψης, θα χρειαστεί να ενταθεί η νομισματική πολιτική, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πληθωρισμού», σημειώνει.

Το περίγραμμα του σχεδίου εξόδου των ΗΠΑ από τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί προσφέρει μια ένδειξη για το περιεχόμενο της σημερινής κατάθεσης του Μπερνάνκι ενώπιον του Κογκρέσου.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα