Woolworths: 5,4% η αύξηση των πωλήσεων

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 07:01

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9 δισ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ.

Αύξηση 5,4% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., επιταχύνοντας την ανάπτυξη στα ντόπια σούπερ μάρκετ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (9 δισ. δολ. ΗΠΑ) το τρίμηνο που έληξε στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Τα έσοδα από τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν 7,9% το τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για έσοδα 7,4%.

Οι μετοχές της Woolworths παρέμειναν αμετάβλητες στα 27,73 δολ. Αυστραλίας η μία στις 10:22 π.μ. στο Σύδνεϋ και σημείωσαν άνοδο 3,9% φέτος.

Οι πωλήσεις το δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 7,5% φθάνοντας στα 49,6 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Τα συνολικά έσοδα από τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία σημείωσαν άνοδο 9,5% φθάνοντας στα 7,5 δισ. δολ. Αυστραλίας το τέταρτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις καυσίμων μειώθηκαν 18% το τρίμηνο φθάνοντας στο 1,2 δισ. δολ. αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών της βενζίνης. H Woolworths προσελκύει αγοραστές στα πρατήρια καυσίμων με φθηνότερη βενζίνη όταν αυτοί δαπανούν για αγορές στα σούπερ μάρκετ της τουλάχιστον 30 δολ. Αυστραλίας.

Οι πωλήσεις της στα σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν 1,6% φθάνοντας στα 887 δολ. Αυστραλίας. Το νόμισμα της Νέας Ζηλανδίας έχει ισχυροποιηθεί 4,8%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα