BHP Billiton: Μείωση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος κατά 10%

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 07:28
UPD:09:58

Μείωση 10% σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton, μετά τη διακοπή της από ατυχήματα σε ορυχεία και την επέκταση των εργασιών στη Δυτική Αυστραλία.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος διαμορφώθηκε στα 27,05 εκατ. τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου έναντι 29,92 εκατ. τόνων το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της ανταγωνίστριάς της, Rio Tinto, αυξήθηκε κατά 8%.

Η παγκόσμια ζήτηση εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής παρέμεινε περιορισμένη και η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την επέκταση αξίας 4,8 δισ. δολ. στην Αυστραλία, σύμφωνα με την BHP. Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα, τον μεγαλύτερο αγοραστή, αναρριχήθηκαν 29% το πρώτο εξάμηνο μετά την ανάκαμψη της οικονομίας που οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης χάλυβα.

Οι μετοχές της BHP σημείωναν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 36,72 δολ. Αυστραλίας η μία στις 10:15 π.μ. ώρα Σύδνεϋ στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 21%. Οι μετοχές της Rio Tinto που εδρεύει στο Λονδίνο, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα