Σε τροχιά ανάκαμψης τα αυτοκίνητα πολυτελείας

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 13:31
REUTERS /JOHANNES EISELE

Αύξηση πωλήσεων προβλέπουν οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων για το επόμενο έτος, γεγονός που υποδηλώνει ενδεχόμενη ανάκαμψη από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων χρόνων στον κλάδο, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι παγκόσμιες αγορές θα πιάσουν πάτο εντός του έτους», εκτιμά ο οικονομικός διευθυντής της Audi, ¶ξελ Στροτμπεκ, σε διάρκεια συνέντευξης στα κεντρικά της εταιρείας στη Γερμανία. «Σε γενικές γραμμές αναμένουμε ελαφρά ανάκαμψη εντός του 2010», συμπληρώνει. Η Audi ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων τον τελευταίο μήνα για πρώτη φορά το 2009.

Στη Γερμανία, οι καταναλωτές άδραξαν την ευκαιρία της επιδότησης ύψους 2.500 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου στηρίζοντας έτσι τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες. Στις ΗΠΑ, η αγορά αυτοκινήτου εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί το 2010, αφού φτάσει στο κατώτερο σημείο το τρέχον έτος, σύμφωνα τον Στροτμπεκ.

«Ενδείξεις ανάκαμψης» –ιδίως στην Κίνα– διαβλέπει και η ιταλική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων πολυτελείας, Lamborghini, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Στέφαν Γουίνκελμαν σε συνέντευξή του στην Ingolstadt.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα