Βρετανία: Στα χαμηλά 17 ετών οι παραγγελίες μεταποιητικού κλάδου

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 17:55

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ήταν η μείωση των παραγγελιών αυτό το μήνα στη Βρετανία, γεγονός που πυροδοτεί τις ανησυχίες σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την έξοδο αυτής από την ύφεση.

Τον Ιούλιο, οι παραγγελίες στον κλάδο μεταποίησης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα μετά τον Ιανουάριο 1992, σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

Ο δείκτης παραγγελιών της CBI υποχώρησε από -51 σε -59 –διαψεύδοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που πίστευαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο -45.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των εργοστασίων για βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο το τελευταίο τρίμηνο, επιβράδυνση παρατηρήθηκε και στη συνολική παραγωγή. Το 43% των επιχειρήσεων ανέφερε πτώση της παραγωγής το τρίμηνο που λήγει τον Ιούλιο, ενώ μόνο το 12% μίλησε για αύξηση παραγωγής.

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της CBI, Ίαν Μακάφερτι, επισήμανε ότι τα δυσοίωνα στοιχεία του κλάδου μεταποίησης –ο οποίος αναλογεί στο 17% της συνολικής παραγωγής– υποδεικνύουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα εξαιτίας της επιβράδυνσης. «Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι ο δρόμος της εξόδου από την ύφεση θα είναι μακρύς και ανηφορικός».

Πηγή: The Times



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα