Credit Suisse: Αύξηση 29% στα κέρδη β’ τριμήνου

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 09:42
UPD:09:46

Στα 1,57 δισ. ελβετικά φράγκα, ή 1,18 φράγκα ανά μετοχή ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse το δεύτερο τρίμηνο του 2009, αυξημένα κατά 29% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, χάρη στον διπλασιασμό των εσόδων από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας βάσει κεφαλαιοποίησης ήρθαν σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στο χρηματιστηριακό σκέλος, η Credit Suisse εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 1,66 δισ. φράγκων, έναντι 304 εκατ. φράγκων που είχε ανακοινώσει το αντίστοιχο διάστημα του 2008, ενώ οι πωλήσεις και τα έσοδα από τις συναλλαγές υπερδιπλασιάστηκαν στα 5,37 δισ. φράγκα.

Στη μονάδα διαχείρισης πλούτου και λιανικής τραπεζικής τα κέρδη υποχώρησαν κατά 23% στα 935 εκατ. φράγκα και στη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού διαμορφώθηκαν στα 55 εκατ. φράγκα, μειωμένα κατά 56%.

«Αναμένουμε πως το διεθνές οικονομικό κλίμα θα παραμείνει γεμάτο προκλήσεις και οι δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες θα επιμείνουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Μπράντι Ντάγκαν, διαβεβαιώνοντας ότι η Credit Suisse είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά.

Ο Ντάγκαν ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο περικοπές 5.300 θέσεων εργασίας, έκλεισε μη κερδοφόρες μονάδες στην επενδυτική τράπεζα και μείωσε την έκθεση της εταιρείας στον κίνδυνο, με στόχο να την επαναφέρει φέτος στην κερδοφορία.

Η Credit Suisse έχει καταγράφει αυτή τη χρονιά τις όγδοες καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των εταιρειών του δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services, σημειώνοντας άνοδο 72%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα