Στο «ταμπλό» από σήμερα η MIG Real Estate

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009 11:51
UPD:11:54

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μέσω Δημόσιας Προσφοράς, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου, η εταιρεία διέθεσε 2,5 εκατ. νέες κοινές ονομαστικές μετοχές προς 4,00 ευρώ η μία, αντλώντας το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το 35,65% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς κατανεμήθηκε σε Θεσμικούς και Λοιπούς Επενδυτές και το υπόλοιπο 64,35% σε Ιδιώτες Επενδυτές.

Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα 4,00 ευρώ ανά μετοχή και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται στα 49,36 εκ. ευρώ.

Σύμβουλοί της για την ένταξή της στην Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν οι Marfin Egnatia Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

«Η εισαγωγή της MIG Real Estate είναι η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Κύρια Αγορά μας μετά από 18 ολόκληρους μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί στην Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε οι εταιρείες που εισάγονται στην αγορά μας να είναι καλές και να έχουν προοπτικές ανάπτυξης. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιες οι εταιρείες, από την πλευρά τους, να προωθούν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση, για να θωρακίσουμε την αξιοπιστία της αγοράς», δήλωσε ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρείας στο Χ.Α.

Από την πλευρά της MIG Real Estate, ο κ. Ηλίας Βολονάσης, Πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε: «H εισαγωγή της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. στο Χ.Α. και η υπερκάλυψη κατά 4,5 φορές της δημόσιας προσφοράς σηματοδοτεί την αναπτυσσόμενη, ακόμα και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δυναμική, του συγκεκριμένου κλάδου, που απευθύνεται τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό παρέχοντας του έναν εναλλακτικό τρόπο επενδύσεως σε ακίνητη περιουσία, όσο και στους επαγγελματίες διαχειριστές, παρέχοντας τους ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη διαμόρφωση των επενδυτικών τους προτάσεων».

Η MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π ιδρύθηκε το 1999 με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» από τους κ.κ. Βενετσιάνο Κάκκαβα και Ηλία Βολονάση, με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων. Το 2002 εισήλθαν ως νέοι μέτοχοι οι κ.κ. Κ. Μαρτίνος, Ν. Γουλανδρής και Γ. Βαρδινογιάννης, ενώ το 2007, μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, εισήλθε ως νέος μέτοχος με ποσοστό 50% η Marfin Investment Group. Το ίδιο έτος, η εταιρεία μετατράπηκε σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Η εταιρεία έχει αποκτήσει συνολικά 32 ακίνητα, τα οποία έχει εκμισθώσει σε υψηλής φερεγγυότητας μισθωτές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Marfin Egnatia Bank, η Millennium Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank, η Grant Thornton, το Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «Υγεία», η Vodafone, η Wind Hellas κ.λπ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα