Υποχώρησε το αργό

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 06:17

Πτωτικά, από τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη των αμερικανικών εταιρειών, που αναθέρμαναν τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη από την παγκόσμια ύφεση ενδέχεται να κλονιστεί.

Το αργό πετρέλαιο περιόρισε την άνοδό του αυτήν την εβδομάδα μετά τα χαμηλότερα κέρδη και τις πωλήσεις της Microsoft Corp. από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις της Amazon.com. Τα αποθέματα βενζίνης και διϋλισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για έκτη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο αργεί να ανακάμψει.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 70 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 66,46 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 10:04 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το αργό διαπραγματεύθηκε στα 66,55 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,7%, κλείνοντας στα 67,16 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από την 1η Ιουλίου, μετά από την αύξηση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ. Αυτήν την εβδομάδα τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 4,6%.

Χθες ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) σημείωσε απώλειες 29 μονάδων, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στις 8.962 μονάδες, ενώ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 2,3%, τη μεγαλύτερη από την εκλογή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στις 4 Νοεμβρίου.

Ανοδικά για ένατη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την αύξηση του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας κατά 2,3% το δεύτερο τρίμηνο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε περίπου έξι χρόνια.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, υποχώρησε έως 56 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 68,69 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα