Samsung Electronics: Υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 07:51
UPD:09:15

Απροσδόκητη αύξηση των κερδών της εμφάνισε η Samsung Electronics, η μεγαλύτερη εταιρεία της Ασίας που κατασκευάζει τσιπ, επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων και κινητών τηλεφώνων.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,2% στα 2,25 τρισ. γουόν (1,8 δισ. δολ.). Κατά μέσον όρο 22 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η Samsung Electronics θα εμφανίσει κέρδη 1,63 τρισ. γουόν.

Οι υψηλότερες τιμές για τσιπ μνήμης και οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) μαζί με την αύξηση της ζήτησης τηλεοράσεων για επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να βοηθήσουν την εταιρεία να αυξήσει τα κέρδη της και αυτό το τρίμηνο, καθώς οι οικονομίες διεθνώς ανακάμπτουν από την παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Morgan Stanley και η Deutsche Bank αναθεώρησαν προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για τη μετοχή της Samsung τον περασμένο μήνα, επικαλούμενες τη βελτίωση των προοπτικών για τα κέρδη της.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 679.000 ουόν η μία στις 10:33 π.μ στο Χρηματιστήριο της Κορέας, ενώ ο δείκτης Kospi κέρδιζε 0,5%.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 44% στα 1,06 τρισ. γουόν, έναντι εκτίμησης για 1,24 τρισ. γουόν. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 16% στα 21,02 τρισ. γουόν, έναντι πρόβλεψης για πωλήσεις 20,1 τρισ. γουόν.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα