Nufarm: Προσφορά για εξαγορά της από την Sinochem

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 08:00

Την προσέγγιση εξαγορά της από την κινεζική Sinochem Corp. επιβεβαίωσε η Nufarm Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας γεωργικών χημικών της Αυστραλίας, ωθώντας τις μετοχές της στα υψηλότερα επίπεδα πλέον των επτά μηνών και τη χρηματιστηριακή της αξία να αναρριχάται στα 2,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (2 δισ. δολ. ΗΠΑ).

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα επίτευξης συμφωνίας στην πρόταση εξαγοράς, η οποία θα τεθεί υπόψη των μετόχων της», ανακοίνωσε από την έδρα της στη Μελβούρνη η εταιρεία. Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Με την απόκτηση της Nufarm η Sinochem θα αυξήσει το μερίδιό της στα λιπάσματα και τα παρασιτοκτόνα, εξασφαλίζοντας τις προμήθειες στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης δημητριακών στον κόσμο, καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια ζήτηση.

Οι κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Aluminum Corp. of China, προσέφεραν φέτος 21 δισ. δολ. για περιουσιακά στοιχεία στην Αυστραλία, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα των χαμηλότερων αξιών της ύφεσης.

Οι μετοχές της Nufarm σημείωσαν άνοδο 12,3% - τη μεγαλύτερη από τις 4 Δεκεμβρίου – φθάνοντας στα 11,05 δολ. Αυστραλίας η μία και στις 12:21 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, διαπραγματεύθηκαν στα 10,72 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Incitec Pivot Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 8,7% στα 2,63 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Sinofert Holdings Ltd., του εισηγμένου σκέλους της Sinochem στο Χρηματιστήριο σημείωσαν αύξηση 5,3%, φθάνοντας στα 3,97 δολ. Αυστραλίας η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χονγκ Κονγκ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα