JPMorgan: Προς αύξηση των μισθών για ορισμένους τραπεζίτες

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 11:12

Σε αύξηση των μισθών ορισμένων στελεχών της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής σχεδιάζει να προχωρήσει η JPMorgan Chase & Co., καθιστώντας το εισόδημά τους περισσότερο ανταγωνιστικό μετά τις αντίστοιχες κινήσεις στις οποίες προέβησαν οι αντίπαλοί της.

Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, το οποίο επικαλείται το Bloomberg, το σχέδιο – το οποίο παρουσιάστηκε χθες σε συνάντηση με τους συν-επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζα, Στίβεν Μπλακ και Ουίλλιαμ Γουίντερς – επηρεάζει τα στελέχη εκείνα που λαμβάνουν τουλάχιστον το 50% της συνολικής τους αποζημίωσης σε μπόνους, στο τέλος του χρόνου.

Το σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί το 2010, ενώ λεπτομέρειες για αυτό θα ανακοινωθούν στα τέλη της χρονιάς.

Η αμερικανική τράπεζα προσπαθεί να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της, οι οποίοι αύξησαν τους μισθούς μετά την επιβολή περιορισμών στα μπόνους, και να καταστήσει τις δαπάνες αποζημίωσης περισσότερο προβλεπόμενα.

Ήδη, οι Citigroup, Morgan Stanley και UBS έχουν αυξήσει τους μισθούς για κάποια στελέχη τους. Ειδικότερα, η Citi θα αυξήσει το βασικό μισθό έως 50%, η UBS αύξησε τους μισθούς των τραπεζιτών κατά το ήμισυ, ενώ και η Morgan Stanley ανακοίνωσε το Μάιο ότι αυξήσει τους μισθούς για ορισμένα στελέχη της.

Η εκπρόσωπος της JPMorgan, Κριστίν Λέμκαν, επιβεβαίωσε πως στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα μισθοδοσίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα