Απόσυρση της τροπολογίας για τα ΒΑΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 13:54

Για ύποπτη βιασύνη και προχειρότητα στην κατάθεση από την κυβέρνηση της τροπολογίας για τα ΒΑΕ κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «μετά από πεντέμισι χρόνια αδράνειας στο “απέραντο γαλάζιο” της κυβερνητικής διγλωσσίας και των κενών εξαγγελιών για τα BAE, η κυβέρνηση, πιστή στη δεξιά παράδοση των κοινοβουλευτικών αιφνιδιασμών και των θερινών επελάσεων στα δικαιώματα των ασφαλισμένων, επιχειρεί θεσμικές ανατροπές, χωρίς διάλογο».

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει επίσης ότι «ακόμη και το ενδεχομένως θετικό στοιχείο, δηλαδή η δημιουργία μιας διαρκούς Επιτροπής Κρίσεων, ακυρώνεται. Ακυρώνεται, με την αμφιβόλου συνταγματικότητας ρύθμιση, για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπαγωγής νέων επαγγελμάτων, με έωλο τρόπο, στα βαρέα και ανθυγιεινά».

«Η μεταρρυθμιστική μάσκα της κυβέρνησης πέφτει και, αντί της διαρκούς Επιτροπής, έχουμε τη διαρκή ανατροπή των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων», αναφέρει χαρακτηριστικά, καταγγέλλει «τόσο τις μεθοδεύσεις, όσο και την ουσία της ρύθμισης αυτής» και ζητά την άμεση απόσυρσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα