Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 14:20

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για δέκατη συνεχή συνεδρίαση, αντιστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα σήμερα, μετά από μια σειρά ενθαρρυντικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιούλιο. Ο σχετικός δείκτης του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στις 87,3 μονάδες, έναντι 86,5 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τις μετοχές των BNP Paribas, Deutsche Bank και Royal Bank of Scotland να ενισχύονται μεταξύ 1,8% και 2,8%.

Στις 13:52 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 910,73 μονάδες, αυξημένος κατά 0,3%. Νωρίτερα είχε ενισχυθεί έως τις 915,34 μονάδες – τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου.

«Το ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων ήταν ταχύτατο και η αγορά είναι πλέον υπερτιμημένη. Οδεύουμε προς μια διακοπή, η οποία θα είναι υγιής αν θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η ανοδική τάση», σχολίασε αναλυτής της Aurel BGC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα