Deloitte: Επιφυλακτική στα σενάρια δυναμικής ανάκαμψης

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 15:49

Αναβολή των αισιόδοξων σεναρίων ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας προβλέπει ο Ρότζερ Μπουτλ, κορυφαίος αναλυτής της Deloitte, ο οποίος εκτιμά ότι η χρηματοοικονομική κρίση θα υπονομεύει την ανάπτυξη για πολλά χρόνια ακόμη.

Στην τελευταία τρίμηνη οικονομική επισκόπηση της εταιρείας ελεγκτών Deloitte, ο Μπουτλ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέοι κλυδωνισμοί στο τραπεζικό σύστημα από την μη εξυπηρέτηση ενυπόθηκων δανείων και εμπορικών χρηματοδοτικών μισθώσεων που θα περιορίσουν το εύρος δανεισμού. Προβλέπει, επίσης, ότι οι θετικές ενδείξεις για επαναφορά των εταιρειών στην κερδοφορία απειλούνται από τον αναμενόμενο κλονισμό στις παραγγελίες.

Οι περιορισμοί που επιβάλλει η στρατηγική ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς και η δρομολόγηση πακέτου κινήτρων από τη βρετανική κυβέρνηση ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μπουτλ να προβεί στις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία.

«Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά στις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις μας. Τουλάχιστον, η οικονομία φαίνεται ότι θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο -μια προοπτική που είναι ορατή εδώ και λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, δεν αναμένω ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 0,5%», εξηγεί ο Μπουτλ.

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα