Οριακές απώλειες κατέγραψε ο Nikkei

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 11:07

Οριακές ζημίες κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά από εννέα ημέρες συνεχούς ανόδου. Σε αρνητικό έδαφος πέρασε η μετοχή της Hitachi Ltd, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών για το τρίμηνο και την εκδήλωση της πρόθεσής της να δαπανήσει 273 δισ. γεν για την εξαγορά πέντε εισηγμένων θυγατρικών της.

Το σύνολο της αγοράς, ωστόσο, διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν τραπεζικές μετοχές που πολλοί θεωρούν υποτιμημένες, με κυρίαρχη την Mitsubishi UFJ Financial Group που κατέγραψε άνοδο.

«Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μετά την 9μερη άνοδο του Nikkei –τη μεγαλύτερη συνεχή άνοδο τα τελευταία 21 χρόνια», σχολίασε ο Τομόμι Γιαμασίτα, ανώτατος διαχειριστής κεφαλαίων στην Shinkin Asset Management.

«Ελάχιστοι, όμως, θεωρούν πιθανή μια απότομη πτώση των τιμών των μετοχών από τα σημερινά επίπεδα, ενώ όσοι έχασαν τις ευκαιρίες αναζητούν μετοχές που έχουν μείνει πίσω», συμπληρώνει.

Στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο Nikkei διαμορφώθηκε στις 10.087,26 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 930 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα