Δυσάρεστες εκπλήξεις

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 00:01

Μια σειρά από απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα και η απροσδόκητη επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ κράτησαν μακριά τους επενδυτές από την αγορά μετοχών, στρέφοντάς τους και πάλι στο ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων και του δολαρίου.

Μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι δείκτες των μετοχών στην Ευρώπη. Τόσο ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst όσο και οι FTSE100 στο Λονδίνο, CAC 40 στο Παρίσι και Xetra Dax στη Φραγκφούρτη είχαν απώλειες περίπου 1%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τράπεζες, καθώς η Deutsche Bank, αν και εμφάνισε εντυπωσιακά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα επισφαλή δάνεια. Σε αρνητικό έδαφος διολίσθησαν και οι πετρελαιοβιομηχανίες, καθώς η BP εμφάνισε μεγάλη πτώση κερδών το δεύτερο τρίμηνο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν προς τα τέλη της συνεδρίασης ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι τίτλοι εταιρειών, που ανακοίνωσαν απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα, όπως οι Office Depot, Coach και Valero Energy.

Στον αντίποδα κέρδη κατέγραφαν οι μετοχές τεχνολογίας, προσφέροντας στήριγμα στο Nasdaq. Στην αγορά πετρελαίου το αμερικανικό αργό υποχώρησε κοντά στα 67 δολάρια το βαρέλι. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και τα βασικά μέταλλα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα