Βρετανία: Κονδύλι 1 δισ. λιρών για επαγγελματική αποκατάσταση των νέων

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 12:22

Το νέο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία 47.000 νέων θέσεων εργασίας.

Πρόγραμμα 1 δισ. λιρών εξήγγειλε σήμερα ο βρετανική κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και παροχή ευκαιριών απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στους νέους της χώρας, στην προσπάθεια της να μην αφήσει να βουλιάξει στην ανεργία μια ολόκληρη γενιά λόγω της ύφεσης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε κλάδους όπως η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, ο τουρισμός και ο αθλητισμός. Αποσκοπεί, επίσης, στη δημιουργία 10.000 εσωτερικών θέσεων εργασίας βοηθητικού ιατρικού προσωπικού, καθώς και στην παροχή ευκαιριών στους νέους μεταξύ 18-21 ετών που δεν έχουν σπουδάσει ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στη δημιουργία 47.000 νέων θέσεων εργασίας.

Το εν λόγω κονδύλι είχε ανακοινωθεί από τον ¶λιστερ Ντάρλινγκ στον προϋπολογισμό Απριλίου, από τα οποία 100 εκατ. λίρες ανακοινώθηκε αργότερα ότι θα δαπανηθούν προκειμένου οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας με περιβαλλοντικό ή κοινωνικό χαρακτήρα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να χαθεί μια ταλαντούχα γενιά εξαιτίας της ύφεσης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Ιβέτ Κούπερ. «Στις υφέσεις των δεκαετιών ’80 και ’90, πολλοί από τους νέους δεν έλαβαν τη βοήθεια που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην ανεργία για πολλούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Πολλοί από αυτούς δεν έκαναν ποτέ ένα ξεκίνημα στην αγορά εργασίας».

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα