ΥΠΟΙΟ: Αναγκαία και δίκαιη η έκτακτη εισφορά

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 18:56

«Μέτρο αναγκαίο και κοινωνικά δίκαιο» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται σε υψηλά εισοδήματα. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δικαστική εξέλιξη του ζητήματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως έκτακτες εισφορές έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν και έχουν κριθεί συνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση νομικού πλαισίου ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και επιβολή ειδικού φόρου και έκτακτης εισφοράς, ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, θεμάτων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και λοιπές διατάξεις» ανέφερε πως η διαταγή αναστολής εκτέλεσης που δόθηκε σε μια περίπτωση φορολογουμένου μέχρι την εκδίκαση της αναστολής εκτέλεσης, και η οποία δεν εισέρχεται στην ουσία της προσφυγής, δεν αποτελεί πρόκριμα της σχετικής αίτησης αναστολής που θα εκδικασθεί. Συνεχίζοντας εξέφρασε δυσαρέσκεια γιατί «όταν δύο μέρες αργότερα δύο αντίστοιχες αιτήσεις για διαταγή αναστολής απορρίφθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η είδηση πέρασε στα ψιλά».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπαθανασίου: Οι σοσιαλιστές έχουν διαχρονική αδυναμία και στα σκάφη και στα μεγάλα αυτοκίνητα

Γ. Παπαθανασίου: Οι σοσιαλιστές έχουν διαχρονική αδυναμία και στα σκάφη και στα μεγάλα αυτοκίνητα

Τονίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι απλώς νομικό, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, μίλησε για «θέμα στοιχειώδους κοινωνικής δικαιοσύνης» και πρόσθεσε: «Διανύουμε μια δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της κρίσης. Μιας κρίσης που έχει κόστος για την οικονομία και για τη χώρα μας. Και το κόστος αυτό δεν μπορεί να το σηκώνουν κάποιοι μόνο, και κάποιοι άλλοι, που μάλιστα έχουν και μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα, να προσπαθούν να μείνουν απέξω».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευνοεί τα υψηλά εισοδήματα και από την άλλη να μιλάει για φορολογική καταιγίδα, επειδή φορολογεί τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και επιβάλλει έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα