Σε υψηλά εννέα μηνών έκλεισε ο Nikkei

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 10:57

Στα υψηλά εννέα μηνών έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,5% μετά την άνοδο της Honda Motor και της Nissan Motor, τα αποτελέσματα των οποίων εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές, παρά την επιφυλακτικότητά τους για ενδεχόμενη ρευστοποίηση κερδών.

¶λμα 6% σημείωσε στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Sony Corp εν όψει των αποτελεσμάτων κερδοφορίας του δεύτερου τριμήνου. Η Sumitomo Metal Mining και οι υπόλοιπες μετοχές πρώτων υλών και ενέργειας υποχώρησαν μετά την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων λόγω της ανησυχίας ότι η Κίνα θα «πατήσει φρένο» στο δανεισμό –εξέλιξη που θα κάμψει τη ζήτηση και θα δυσχεράνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

«Ο Nikkei έχει ήδη ξεπεράσει τις 10.000 μονάδες και παρότι είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα, δεν υπήρξε κύμα ευχάριστων εκπλήξεων και αυτό περιορίζει τα κέρδη», δήλωσε ο Τζουνίχι Μισάβα, ανώτερος διαχειριστής κεφαλαίων της STB Asset Management.

«Η διακύμανση των κινεζικών μετοχών επιβαρύνει ψυχολογικά την αγορά, αλλά δεν πιστεύω ότι η Κίνα θα περιορίσει το δανεισμό σε σημείο που να πληγεί η οικονομία», συμπληρώνει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.165,21 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 936.94 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα