Japan Tobacco: Εξαγορά εταιρεία για προμήθεια καπνού από τη Βραζιλία

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 10:49

Η Japan Tobacco Group (JT) ανακοίνωσε νέα συμφωνία για την προμήθεια καπνού, αυτή τη φορά στη Βραζιλία, τη δεύτερη καπνοπαραγωγική χώρα στον κόσμο μετά την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Japan Tobacco Group προχωρεί σε συμφωνία για την εξαγορά των μετοχών των Kannenberg & Cia. Ltda. (Kannenberg) και Kannenberg, Barker, Hail & Cotton Tabacos Ltda (KBH&C).

Η KBH&C επεξεργάζεται και πουλά καπνά της Βραζιλίας προερχόμενα κυρίως από την Kannenberg, παραγωγό των flue-cured και Burley καπνών εδώ και 60 χρόνια.

Η Japan Tobacco, προκειμένου να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη των παγκόσμιων καπνικών της επιχειρήσεων, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο την εξαγορά της Tribac και την ίδρυση της κοινοπραξίας JTI Leaf Services (US) LLC για την προμήθεια Αφρικανικών και Αμερικανικών καπνών αντίστοιχα. Η νέα εξαγορά των Kannenberg και KBH&C προσθέτει στην αλυσίδα προμήθειας καπνού για την εταιρεία και τη Βραζιλία.

Οι εξαγορές αυτές και η ίδρυση της κοινοπραξίας αντιπροσωπεύουν συνολικά μια επένδυση του Ομίλου Japan Tobacco που εκτιμάται στα 230 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η εξαγορά στη Βραζιλία θα χρηματοδοτηθεί από ένα συνδυασμό υπαρχόντων κεφαλαίων του Ομίλου και δανειακών διευκολύνσεων, ενώ οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα