Απορρίφθηκε η προσφορά της ΔΕΗ για την EPCG

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 16:48
UPD:16:57

Η ΔΕΗ έχει περιθώριο οκτώ ημερών να υποβάλει ένταση πριν η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων επικυρώσει την απόφαση.

Την απόφαση του Μαυροβουνίου να απορρίψει την προσφορά της ΔΕΗ για την εξαγορά ποσοστού στην εταιρεία ενέργειας EPCG, ως «ασύμβατη» με τους όρους του διαγωνισμού, και να αποδεχθεί την προσφορά της ιταλικής Α2Α, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βούιτσα Λάζοβιτς.

Η ΔΕΗ έχει περιθώριο οκτώ ημερών να υποβάλει ένταση πριν η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων επικυρώσει την απόφαση, πρόσθεσε ο Λάζοβιτς, σύμφωνα με το Reuters.

Το ενεργειακό μονοπώλιο του Μαυροβουνίου είχε δώσει στη ΔΕΗ προθεσμία έως τις 29 Ιουλίου, για να αποσύρει όλες τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν την προσφορά ύψους 127 εκατ. ευρώ που κατέθεσε.

Δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι η ιταλική Unicredit, σύμβουλος του Μαυροβουνίου στη διαδικασία, συνέστησε στην κυβέρνηση να απορρίψει την ελληνική προσφορά λόγω της πληθώρας των προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να θέσουν τους δικούς τους όρους, ωστόσο η ΔΕΗ είχε τη δική της λίστα προϋποθέσεων.

Σημειώνεται ότι η προσφορά των 11,1 ευρώ ανά μετοχή που κατέθεσε η ΔΕΗ, μαζί με την GoldenEnergy One Holdings του ομίλου Ρέστη, για το 18,3% της EPCG ήταν υψηλότερη από τα 8,4 ευρώ που προσέφερε η ιταλική ανταγωνίστριά της Α2Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα