DryShips: Kάμψη κερδοφορίας στο β' τρίμηνο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009 10:47
UPD:10:51

Κάμψη της κερδοφορίας της κατά 82,4% ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς η DryShips του Γιώργου Οικονόμου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street.

Τα κέρδη της εταιρείας – η οποία κατέχει 41 φορτηγά πλοία, δύο πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και τέσσερα νεότευκτα πλοία γεωτρήσεων – διαμορφώθηκαν στα 52,8 εκατ. δολάρια από 300 εκατ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 0,25 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 0,21 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας υποχώρησαν κατά 58,7% στα 107 εκατ. δολάρια.

«Τους τελευταίους μήνες οι αγορές ξηρού φορτίου ανέκαμψαν σε υγιή επίπεδα, με επικεφαλής την ισχυρή ανάπτυξη στην Κίνα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το χρόνο έχουν μεταφρασθεί σε μεγάλη ανάπτυξη των υποδομών και αυξημένη ζήτηση για εμπορεύματα», πρόσθεσε.

Η DryShips είναι η δεύτερη μεγάλη εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή που ανακοινώνει υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Χθες, ή Genco Shipping & Trading ανακοίνωσε κέρδη 37,6 εκατ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα