«Καμία έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις»

Επίθεση Παπαθανασίου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2009 14:12
UPD:19:50

«Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, εκτιμώντας για την πορεία του προϋπολογισμού ότι το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, μετά τη συνέργασία που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να έχουμε αυτά που ακούμε και διαβάζουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βασίζουν την ανάπτυξη της χώρας, όχι στα δανεικά και στην κατανάλωση, αλλά σε επενδύσεις στην Παιδεία και στην καλύτερη λειτουργία του κράτους».

«Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

«Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

Ο υπουργός Οικονομίας επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας. «Ενώ αναγνωρίζει πράγματι τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η κρίση στην ελληνική οικονομία, δεν έχει στηρίξει ούτε ένα μέτρο από αυτά που έχουμε λάβει», παρατήρησε ο κ. Παπαθανασίου.

Γ. Παπαθανασίου: Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας

Γ. Παπαθανασίου: Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας

Όπως υποστήριξε, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση που να οδηγεί στην ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά αντίθετα έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση για την οικονομία.

«Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, και αυτό το σχέδιο εφαρμόζει η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κώστας Μαρκόπουλος, επεσήμανε πως η κυβέρνηση ασχολείται με τον παρόντα χρόνο και τις πραγματικές προοπτικές και εκείνοι που δεν ασχολούνται με αυτά, ασχολούνται με εκλογές.

Κ. Μαρκόπουλος: Ασχολούμαστε με την πραγματική προοπτική του τόπου

Κ. Μαρκόπουλος: Ασχολούμαστε με την πραγματική προοπτική του τόπου

Όσον αφορά την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά».

Όπως είπε, «αναμένεται πτώση φέτος για όλες τις χώρες της Μεσογείου, και εμείς παλεύουμε μεταξύ μονοψήφιου και διψήφιου αριθμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ισχύουν αυτά που ακούγαμε στην αρχή του χρόνου».

ΠΑΣΟΚ: Πέντε χρόνια η πολιτική της ΝΔ στην οικονομία δεν έχει αποδώσει

«Πέρυσι η κυβέρνηση μας έλεγε ότι «έχουμε πιάσει πάτο στα έσοδα». Από ότι φαίνεται το βαρέλι είναι απύθμενο και ο πάτος συνεχώς βαθαίνει. Έχουν πάρει τρεις φορές φοροεισπρακτικά μέτρα, έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός από το 2004 και συνεχίζουν να μας μιλούν για μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη.

Σχολιάζοντας την εκτίμηση του κ. Παπαθανασίου για την πορεία του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το δεύτερο εξάμηνο η κατάσταση θα ανατραπεί, καθώς θα αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα της κυβέρνησης, η κ. Καρακλιούμη σημείωσε: «πέντε χρόνια η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία δεν έχει αποδώσει. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα αποδώσει τώρα».

Αναφορικά με την πορεία του τουρισμού τη φετινή σεζόν και τις δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου πως «τα καταστροφολογικά σενάρια της αρχής της χρόνου, ευτυχώς δεν έχουν επαληθευθεί και ότι παρά την οικονομική συγκυρία που υπάρχει τα πράγματα βαδίζουν ικανοποιητικά», η κ. Καρακλιούμη επεσήμανε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, η μείωση των αφίξεων των αλλοδαπών τουριστών στη χώρα μας είναι περίπου στο 10%.

Πρόσθεσε δε πως παρά τις «μεγαλόστομες εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσον αφορά στον τουρισμό, έχουν χαθεί 19.000 θέσεις εργασίας, έχουν μειωθεί κατά μισό εκατομμύριο οι τουρίστες που έχουν έρθει στη χώρα μας και όλα αυτά σε έναν κλάδο ο οποίος είναι περίπου, το 20% του ΑΕΠ».

ΣΥΝ: Οι συσκέψεις δεν κρύβουν την αποτυχία

«Οι συσκέψεις και τα ευχολόγια δεν μπορούν να κρύψουν την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να πάρει νέα σκληρά μέτρα το φθινόπωρο», παρατήρησε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Ανδρέας Καρίτζης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπαθανασίου.

ΛΑ.Ο.Σ.: «Αντί να κοκκορομαχούν ας κάτσουν στο ίδιο τραπέζι

«Αντί να κοκκορομαχούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της οικονομικής τραγωδίας, ο κ. Καραμανλής και (ο διάδοχος των «εκσυγχρονιστών») κ. Παπανδρέου, να καθίσουν μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να βρουν κοινές συνιστώσες που θα βγάλουν τη χώρα από τη κρίση», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα