Μείωση 66,66% των προ φόρων κερδών εννεαμήνου της ΕΤΒΑ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2001 15:17
UPD:15:19

Σημαντική μείωση 66,66% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου της ETBAbank σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο και διαμορφώθηκαν σε 10 δισ. δρχ. από 30 δισ. δρχ.

Η μείωση αυτή, όπως επισήμανε σήμερα στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο διοικητής της τράπεζας, Γεώργιος Κασμάς, οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από χρηματοοικονομικές πράξεις λόγω της δυσμενούς χρηματοοικονομικής συγκυρίας, καθώς και στη σημαντική μείωση των επιτοκίων το 2000 λόγω προσαρμογής τους προς τα αντίστοιχα επιτόκια του ευρώ.

Ερωτηθείς για την σχέση ανταλλαγής των μετοχών ETBAbank και Πειραιώς, ο κ. Κασμάς υπογράμμισε ότι θα καθοριστεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και θα είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζεται η λήψη μετοχών της Πειραιώς αξίας κατ'ελάχιστον 5,1 ευρώ για κάθε μετοχή της ETBAbank.

Η διαδικασία της συγχώνευσης θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών μέσα στο πλαίσιο των νομίμων διαδικασιών.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 95.623.236 δρχ. με κεφαλαιοποίηση αντίστοιχου ποσού από το αποθεματικό έκδοσης μετόχων υπέρ το άρτιο και μετατροπή του σε ευρώ.

Επίσης, αποφάσισε την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της τράπεζας από 1.250 σε 1.250,5525 δρχ. και μετατροπή της σε ευρώ, δηλαδή σε 3,67 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα