Deutsche Telekom: 32% υψηλότερα κέρδη

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 08:25
UPD:08:43

Αύξηση 32% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom AG, χαμηλότερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 521 εκατ. ευρώ (750 εκατ. δολ.) συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων από τον ΟΤΕ, έναντι 394 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της Deutsche Telekom θα έφθαναν τα 743 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα η Telefonica SA, η BT Group Plc και η France Telecom SA ανακοίνωσαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη, μετά τη μείωση του κόστους τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Τον Απρίλιο η Deutsche Telekom αναθεώρησε προς τα κάτω τις ετήσιες προβλέψεις της, εξ αιτίας της δραστηριότητας των σκελών της στις ΗΠΑ, την Πολωνία και τη Βρετανία.

Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων του ΟΤΕ, αυξήθηκαν στα 16,2 δισ. ευρώ από 15,1 δισ. ευρώ. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη αυξήθηκαν 5,03 δισ. ευρώ από 4,6 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση πωλήσεων στα 16,3 δισ. ευρώ και Ebitda ύψους 5,15 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Deutsche Telekom σημείωσαν χθες απώλειες 1,6%, φθάνοντας στα 8,845 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη. Μέσα στο έτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 18%.

Διαπραγματεύσεις με ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Vodafone Group Plc, για την πώληση του σκέλους της στη Βρετανία είχε η Deutsche Telekom, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 30 Ιουνίου. Στις 3 Ιουλίου δημοσίευμα στους Financial Times ανέφερε ότι η Deutsche Telekom ενδέχεται να ανταλλάξει την T-Mobile στη Βρετανία με το σκέλος δραστηριότητας της Vodafone στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την εταιρεία τον Μάϊο, η αξία της T-Mobile ήταν 4,5 δισ. λίρες στερλίνες, συμπεριλαμβανομένου και ελλείμματος 1,2 δισ. λιρών.

Η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα (Ebitda) στο σύνολο της χρήσης ότι θα μειωθούν κατά 2% έως 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εξαιρουμένου του ΟΤΕ. Σε προηγούμενη πρόβλεψη εκτιμούσα ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα. Η Deutsche Telekom ενοποίησε για πρώτη φορά τον ΟΤΕ τον Φεβρουάριο του 2009.

Επίσης η Deutsche Telekom επανέλαβε την πρόβλεψη για τη ρευστότητα στο σύνολο της χρήσης, στα 7 δισ. ευρώ, υψηλότερη κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη εκτίμηση εξ αιτίας του συνυπολογισμού των στοιχείων του ΟΤΕ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα