Coca-Cola 3E: 4% χαμηλότερα τα κέρδη εξαμήνου

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 08:59
UPD:09:19

Στα 201 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα συγκρίσιμα κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν σε €0,55, σημειώνοντας μείωση 5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών, αυξήθηκαν κατά €172 εκατ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 σημειώθηκαν ταμειακές εισροές της τάξεως των €122 εκατ. σε σύγκριση με ταμειακές εκροές της τάξεως των €50 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 1.033 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008 (986 εκατ. κιβώτια σε προσαρμοσμένη βάση ημερών πωλήσεων, 3% μείωση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008). Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε €3,266 εκατ., σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το 2008.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €310 εκατ., σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

«Οι προκλήσεις του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια τις πωλήσεις μας. Ωστόσο, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αυξήσαμε το μερίδιο αγοράς μας σε όγκο και αξία στην κατηγορία των μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών σε πολλές από τις σημαντικές αγορές μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι διαθέτουμε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και δυναμική παρουσία στην αγορά», δήλωσε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

«Παρά τις αρνητικές μεταβολές σε νομισματικές ισοτιμίες και το δυσμενές μείγμα των δικτύων διανομής, που επηρέασαν αρνητικά τα έσοδά μας, τα οφέλη από τις πρωτοβουλίες μας για εξοικονόμηση κόστους, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών συνεισέφεραν σε σημαντικά λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο, καθώς και στην αύξηση του περιθωρίου συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών. Σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα συνέβαλε επίσης η επιτυχής ενσωμάτωση της εξαγοράς της Socib S.p.A. στην Ιταλία», πρόσθεσε.

«Αναμένουμε παρόμοιες προκλήσεις στις εμπορικές συνθήκες και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ωστόσο, αναμένουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξοικονόμηση κόστους, της τάξεως των €115 με €120 εκατ. συνολικά για το 2009, ενώ σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κορυφαία προγράμματα διαφήμισης και προώθησης, καθώς και να διατηρήσουμε την επιτυχημένη μας παρουσία στα τελικά σημεία πώλησης», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα