Εθνική συναίνεση έναντι της κρίσης ζητά το ΕΕΘ

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 14:11

Εθνική συναίνεση κομμάτων, κοινωνικών φορέων, εργαζομένων και εργοδοτών, προκειμένου να αποφασισθούν από κοινού τα μέτρα που θα βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση ζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με επιστολή του προέδρου του, Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρει ότι η κομματική αντιπαράθεση για το χρόνο των εκλογών «επιτείνει την ανασφάλεια για το αύριο», καθώς «νιώθουμε ότι οι κρίσιμες αποφάσεις μεταφέρονται για την επ’ αύριο των εκλογών, όποτε και αν γίνουν».

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ σημειώνει ότι η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πραγματική οικονομία και κάνει λόγο για «καταιγίδα λουκέτων» από το Σεπτέμβριο και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας, καθώς και για μεγάλη ζημιά στην αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι πέρα από «ιδεολογικές διαφορές, σε ζητήματα διαχείρισης, όπως για παράδειγμα ένα πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων ή ενίσχυσης της απασχόλησης, μπορεί και πρέπει να υπάρξει συμφωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα