ΔΕΗ: Αρχισε η διαδικασία απομάκρυνσης του αμιάντου από το Ν. Φάληρο

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 18:54

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης και των τελευταίων υπολοίπων ποσοτήτων αμιάντου, που ήταν, όπως αναφέρει, προσωρινά αποθηκευμένες στο παλαιό εργοστάσιό της στο Νέο Φάληρο, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως ήδη, τα πρώτα τρία ειδικά κοντέινερς, μέσω των οποίων γίνεται με τον ασφαλέστερο και πλέον ενδεδειγμένο τρόπο η απομάκρυνση του αμιάντου, βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του παλαιού σταθμού του Φαλήρου και έχει προγραμματισθεί να μεταφερθούν στις 10 Αυγούστου. Οι επόμενες φορτώσεις, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου απομάκρυνσης και του τελευταίου αμιάντου, είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου 2009.

Επισημαίνει ακόμη ότι είχε πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται και προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εξυγίανση από αμίαντο του ιστορικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Φάληρο και για τη μεταφορά του εξωτερικό.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο που της επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά επισημαίνει πως δεν ελήφθη υπ' όψιν:

«Η αποδεδειγμένη "ανωτέρα βία" που αντιμετώπισε η Επιχείρηση, λόγω της παρατεταμένης απεργίας και της έλλειψης εξειδικευμένης ναυτιλιακής εταιρείας για μεταφορές επικινδύνων αποβλήτων.

»Η πραγματική διάσταση του προβλήματος που αντιμετώπισε η ΔΕΗ - και το οποίο αντιμετωπίζει κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα που παράγει από τις δραστηριότητές της βιομηχανικά απόβλητα - καθώς η χώρα δεν διαθέτει τους απαιτούμενους χώρους ταφής επικινδύνων αποβλήτων».

Καταλήγοντας τονίζοντας ότι θα μελετήσει προσεκτικά το θέμα του προστίμου και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τις αρμόδιες αρχές ότι δεν ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις στη μεταφορά του, λόγω εξωγενών παραγόντων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα