Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 05:25
UPD:05:36

Πτωτικά για τρίτη φορά σε τέσσερις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς υποχώρησαν οι τιμές των μετάλλων και αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την ανεργία που θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ, βλάπτοντας την εμπιστοσύνη για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στις 112,11 μονάδες στις 10:34 π.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας την άνοδο της εβδομάδας στο 0,25. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 59% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαΐου εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,9%. ¶νοδο 0,2% σημείωσε στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης ΝΖΧ 50.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,6%, καθώς η JPMorgan Chase & Co. υποβάθμισε τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 9,6% και στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων - συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου - που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο, υποχώρησε 3,5% χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 8 Ιουλίου. Ο Baltic Dry Index, ο δείκτης του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής δια θαλάσσης, υποχώρησε 4,7%, σημειώνοντας απώλειες για έκτη συνεχόμενη φορά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα