CCB: Μείωση του νέου δανεισμού κατά 70%

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τράπεζας
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 06:18
UPD:06:27

Σε μείωση του νέου δανεισμού κατά περίπου 70% θα προχωρήσει το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, China Construction Bank Corp., σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Zhang Jianguo, για να αποφευχθεί η αύξηση των επισφαλών δανείων.

«Παρατηρήσαμε ότι κάποια δάνεια δεν μπήκαν στην πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Zhang, 54 ετών, σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στο Πεκίνο. «Πιστεύουμε ότι κάποιες βιομηχανίες αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα οι τιμές κατοικιών αυξάνονται με ταχύ ρυθμό και οι πωλήσεις τους αναπτύσσονται πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Construction Bank σχεδιάζει να αυξήσει κατά περίπου 200 δισ. γιουάν (29 δισ. δολ.) τα νέα δάνεια το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, από 708,5 δισ. γιουάν το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τον Zhang.

Τα σχόλια του προέδρου της CCB αποδεικνύουν ότι οι κινεζικές τράπεζες ενδέχεται να περιορίσουν τις πιστώσεις μετά την αύξηση των δανείων στα επίπεδα ρεκόρ του 1,1 τρισ. δολ. το πρώτο εξάμηνο, σχεδόν όσο το ΑΕΠ της Ινδίας πέρυσι. Στο Χρηματιστήριο ο Shanghai Composite Index έκανε ράλι 84% φέτος και οι τιμές κατοικιών και γης ανέκαμψαν, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι τα δάνεια για έργα υποδομών χρησιμοποιήθηκαν για κερδοσκοπία.

Οι μετοχές της Construction Bank σημείωναν απώλειες 2,7% στις 10:08 π.μ. κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χονγκ Κονγκ, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 176 εκατ. δολάρια. Η τράπεζα – με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία – κατατάσσεται τρίτη στον κόσμο, μετά την Industrial & Commercial Bank of China Ltd. και HSBC Holdings Plc.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα