Ομπάμα: Τα χειρότερα για την οικονομία μπορεί να έχουν περάσει

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 20:25
UPD:20:36

«Τα χειρότερα μπορεί να είναι πίσω μας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε πως βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, επισήμανε όμως πως η χώρα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της. Σημείωσε ακόμη πως δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική ανάκαμψη στις ΗΠΑ όσο χάνονται θέσεις εργασίας.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς είχε δηλώσει πως τα στοιχεία για την ανεργία «αποδεικνύουν ότι απομακρυνόμαστε ολοένα από την άβυσσο της ύφεσης».

Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν απροσδόκητη μείωση στο 9,4% το ποσοστού ανεργίας τον Ιούλιο, από 9,5% που ήταν τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση της ανεργίας στο 9,6%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

Τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα – μειώθηκαν κατά 247.000, για 19ο συνεχόμενο μήνα, έναντι 275.000 που ανέμενε η αγορά. Η μείωση αυτή των μισθολογίων είναι η χαμηλότερη που καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο.

Από τότε που ξεκίνησε η ύφεση, το Δεκέμβριο του 2007, η αμερικανική οικονομία έχει απωλέσει συνολικά 6,7 εκατ. θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα