Εντάλματα σύλληψης για τους απεργούς της Ssangyong Motor

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2009 11:55

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης 44 ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης σε εργοστάσιο της Ssangyong Motor και της επεισοδιακής κατάληψης του εργοστασίου, ζήτησε η νοτιοκορεατική αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα προσήχθησαν για ανάκριση συνολικά 96 άτομα, κυρίως εργαζόμενοι της Σάνγιονγκ που έλαβαν μέρος στην κατάληψη του εργοστασίου, συνολικής διάρκειας 77 ημερών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μαζικές απολύσεις τις οποίες σχεδίαζε η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξ αυτών, οι 52 αφέθηκαν ελεύθεροι το Σαββατοκύριακο.

«Εντάλματα σύλληψης επιδιώκεται να εκδοθούν για τους υπόλοιπους 44, περιλαμβανομένων 41 εργαζομένων στη Σάνγιονγκ, για τη χρήση βίας, την διακοπή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και την παρακώλυση της δικαιοσύνης», δήλωσε εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως είπε, η αστυνομία ζήτησε από τοπικούς δικαστές χθες Σάββατο να εκδώσουν τα εντάλματα, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα αύριο Δευτέρα, ώστε να ασκηθούν διώξεις.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει άλλους 23 ανθρώπους για τα επεισόδια στο εργοστάσιο, 70 χλμ. νότια της Σεούλ.

Οι απεργοί δέχθηκαν τη συμφωνία που πρότεινε η διοίκηση της εταιρείας μετά από τη μαζική έφοδο της αστυνομίας και την άρση της κατάληψης.

Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συγκρούσεις απεργών και αστυνομικών. Απεργοί χρησιμοποίησαν καταπέλτες, βόμβες μολότοφ, ξύλα και σωλήνες. Κομάντος της αστυνομίας εξαπέλυσαν έφοδο -με την υποστήριξη ελικοπτέρων- εναντίον των απεργών, παγιδεύοντας πολλούς σε ένα κατάστημα με μπογιές, γεμάτο με εύφλεκτα υλικά.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη ανάμεσα στην διοίκηση της Σάνγιονγκ και τους συνδικαλιστές προβλέπει ότι περίπου οι μισοί από τους 970 εργαζόμενους που αρνήθηκαν να αποδεχθούν την απόλυσή τους, θα λάβουν μακράς διάρκειας άδεια άνευ αποδοχών.

Η μικρότερη νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία έχουν επενδυθεί μεγάλα κινεζικά κεφάλαια, υπήχθη σε δικαστική προστασία από τους πιστωτές της το Φεβρουάριο, υπό τον όρο να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων και περικοπών κόστους.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως ελπίζει να ξαναρχίσει την παραγωγή την επόμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα