Απελευθέρωση ιταλικού πλοίου από Σομαλούς πειρατές

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 14:04

Ελεύθερο αφέθηκε από Σομαλούς πειρατές, μετά από την καταβολή λύτρων ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, ιταλικό φορτηγό πλοίο με 16μελές πλήρωμα, δήλωσε σήμερα μέλος της ομάδας των πειρατών που είχαν καταλάβει το πλοίο.

Όπως ανέφερε χθες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, το πλοίο «Buccaneer» αφέθηκε ελεύθερο χάρη στην «εξαιρετική δουλειά» των σομαλικών αρχών και της ιταλικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Από την πλευρά της, η πλοιοκτήτρια εταιρία Microperi Marine Contractors, η οποία εδρεύει στη Ραβένα, ανακοίνωσε χθες ότι η απελευθέρωση του πλοίου δεν επιτεύχθηκε ύστερα από στρατιωτική ενέργεια ή καταβολή λύτρων.

Σύμφωνα με τον Αντριου Μουανγκούρα, συντονιστή του Προγράμματος Ναυτικής Βοήθειας της Ανατολικής Αφρικής, στους πειρατές καταβλήθηκαν λύτρα ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το «Buccaneer», το οποίο κατελήφθη από πειρατές στις 11 Απριλίου στον Κόλπο του Αντεν, κατευθύνεται τώρα στο λιμάνι του Τζιμπουτί συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία. Το πλήρωμά του αποτελούν 10 Ιταλοί, πέντε Ρουμάνοι και ένας Κροάτης.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα