Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009 00:01

Οι ελπίδες ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα σύρουν το χορό της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη, ύστερα από την απροσδόκητη επιστροφή τους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στήριξαν τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσείλκυσαν τίτλοι τραπεζών, όπως των UBS, Credit Suisse και HSBC, αλλά και μεταλλευτικών κολοσσών, όπως οι Anglo American και Rio Tinto, χάρη και στην άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 0,7%, ενώ άνοδο από 0,5% έως 1% σημείωσαν οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη. Τα κέρδη για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές ήταν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης μεγαλύτερα.

Περιορίστηκαν, ωστόσο, μετά τα στοιχεία για πτώση των λιανικών πωλήσεων και μεγάλη αύξηση των κατασχέσεων κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Τα απογοητευτικά αυτά μακροοικονομικά στοιχεία δημιούργησαν έντονη νευρικότητα στη Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και Nasdaq να αναζητούν έως αργά κατεύθυνση. Και εδώ όμως μεγάλες τράπεζες, όπως οι Bank of America και Citigroup είχαν αξιόλογα κέρδη.

Στις αγορές συναλλάγματος ο συνδυασμός θετικών ειδήσεων στην Ευρώπη και αποθαρρυντικών στις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα το ευρώ να κερδίσει έδαφος έναντι του δολαρίου. Στην αγορά πετρελαίου ελαφρά άνοδο λίγο πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι σημείωσε η τιμή του αμερικανικού αργού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα