Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009 10:19

ΕΞΠΡΕΣ: "Περιορισμός ελλείμματος κατά 2,6 δισ. ευρώ ετησίως".

H εφημερίδα επισημαίνει ότι "δημοσιονομική εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ (2,6 δισ. ευρώ ετησίως) συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο μηνιαίο δελτίο Αυγούστου. Η ΕΚΤ καθιστά σαφές ότι χώρες με υψηλό έλλειμμα ή χρέος, όπως οι Ελλάδα, Ιταλία και Βέλγιο, οφείλουν να εφαρμόσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέτρα μείωσης των δημοσιονομικών ανισορροπιών προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωπες με ακόμη πιο μεγάλα προβλήματα όταν σημειωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, την οποία τοποθετεί χρονικά εντός του 2010".

ΚΕΡΔΟΣ: "Θερινές ενέσεις αισιοδοξίας από Βερολίνο και Παρίσι. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης επέστρεψαν στην ανάπτυξη. Κλίμα ευφορίας στην αγορά του ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αιφνίδια επιστροφή στην ανάπτυξη σε Γαλλία και Γερμανία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους βάζει τη σφραγίδα... λήξης στη μακρύτερη περίοδο ύφεσης στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης. Δικαιολογούνται λοιπόν και οι τόνοι αισιοδοξίας στη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας όπου διατυπώνει την εκτίμηση ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά το επόμενο έτος μετά από ένα αναιμικό 2009".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το «πακέτο» διαρθρωτικών μέτρων του φθινοπώρου. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κατάργηση φοροαπαλλαγών θα είναι η βάση για το «πακέτο» των μέτρων του φθινοπώρου. Επιπλέον σε διαρθρωτικό επίπεδο αναμένεται η συνέχιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στο Δημόσιο με την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης γυναικών και περαιτέρω απελευθέρωση εργασιακών σχέσεων, κυρίως στο Δημόσιο".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Εγκλημα στο Ωνάσειο. Χάθηκαν πέντε πολύτιμα μοσχεύματα που θα έσωζαν ζωές. Στον πρωθυπουργό η δραματική καταγγελία των ασθενών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ειδεχθές έγκλημα εις βάρος δεκάδων ανθρώπων που αγωνιούν στις λίστες αναμονής για ένα μόσχευμα καρδιάς συντελείται στο Ωνάσειο. Η μοναδική στη χώρα μονάδα μεταμοσχεύσεων, για πρώτη φορά στα χρονικά, έκλεισε για πέντε εβδομάδες λόγω... διακοπών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα