ΗΠΑ: Χρεοκόπησε η Colonial Bank

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2009 11:38

Η ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της Colonial Bank, την σημαντικότερη πτώχευση τράπεζας εφέτος, και ότι τα στοιχεία του ενεργητικού της περιέρχονται στην ανταγωνιστική τράπεζα BB&T.

Και τα 346 υποκαταστήματα της Κολόνιαλ θα ανοίξουν σήμερα Σάββατο «και θα λειτουργήσουν ως υποκαταστήματα της BB&T », ανέφερε η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) σε ανακοινωθέν της.

«Τις καταθέσεις συνεχίζει να εγγυάται η FDIC», προσέθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Μετά από δυο χρονιές κατά τις οποίες ουδεμία τράπεζα χρεοκόπησε στις ΗΠΑ - το 2005 και το 2006 - τρεις αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν το 2007 και 25 το 2008. Η Κολόνιαλ έγινε χθες Παρασκευή η 79η τράπεζα που χρεοκοπεί στη χώρα μέχρι στιγμής το 2009, υπογραμμίζοντας την τεράστια πίεση που αντιμετωπίζουν τα αμερικάνικα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξ αιτίας της παγκόσμιας κρίσης.

Στα τέλη του Ιουνίου, το συνολικό ενερητικό της Κολόνιαλ ήταν 25 δισ. δολάρια και το σύνολο των καταθέσεων έφθανε τα 20 δισ. δολάρια. Η τράπεζα, που λειτουργούσε κατά κύριο λόγο στις νότιες πολιτείες, είναι η μεγαλύτερη που χρεοκοπεί μέχρι στιγμής από την αρχή της χρονιάς και μια από τις 20 μεγαλύτερες που χρεοκόπησαν από το 1980.

Στην BB&T περνούν 22 δισ. δολάρια από το ενεργητικό της χρεοκοπημένης τράπεζας, με την FDIC να ανακοινώνει ότι κρατά τα υπόλοιπα. Η διαχείριση του κλεισίματος της Κολόνιαλ θα στοιχίσει στο ομοσπονδιακό ταμείο ασφάλισης των καταθέσεων περί τα 2,8 δισ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα